Activiteiten

Wat wij doen…

ZONDAG – WOENSDAG – VRIJDAG

Vanaf de maand maart wordt er elke zondagvoormiddag op de weg gereden in 3 teams (zie verder). Het startuur en de startplaats verandert, en kan dus best op de kalender worden geconsulteerd.

Vanaf de maand april rijden we ook op woensdagavond; naar keuze wordt er dan MTB gereden, of een rit op de weg. Startuur is wastgelegd om 18u45 op de Plaats te Bever.

In samenwerking met de sportraad van de gemeente Bever begeleidt Klimax een START-to-BIKE en START-to-MTB op vrijdagavond. Gedurende 14 vrijdagen, vanaf 16 mei, zullen wij met niet-getrainde fietsers de omgeving verkennen. De afstanden en snelheden zijn beperkt (20 tot 30 km; 15 km/h). Startuur is altijd 19u op de Plaats te Bever.

MTB – RACE

Daar waar Klimax historisch ontstaan is als MTB-team, wordt op dit ogenblik zowel aan MTB als aan fietsen op de weg gedaan.
Het MTB-en gebeurt op woensdagavond, het fietsen op de weg zowel op zondag als op woensdagavond.
Dit verhindert niet dat  - indien er in de omgeving een aantrekkelijke MTB-toertocht wordt georganiseerd – dat we ook deze in onze kalender opnemen.

TEAM A – TEAM B – TEAM C

Op zondag rijden we in 3 teams.
Het A-TEAM rijdt 75 tot 100 km, aan snelheden tussen 25 tot 28 km/h.
Het B-TEAM rijdt 60 tot 80 km, aan snelheden tussen 22 en 25 km/h
Het C-TEAM rijdt 40 tot 60 km, aan snelheden tussen 18 en 22 km/h

SPECIALE ACTIVITEITEN

Een aantal activiteiten gaat slechts één maal per jaar door :
- in de maand mei fietsen we allen samen naar Halle op een avond – de “bedevaart”
- begin juli organiseren we een uitstap met de familie; de Klimaxers rijden met de fiets 100-150 km, en ontmoeten daar hun familie die er een toeristische uitstap van maakt.
- in september fietsen we naar een autovrije stad (Gent en Brussel in het verleden)

MTB dorpsfeesten

Ter gelegenheid van de dorpsfeesten in Bever (eind augustus), organiseren wij onze eigen publieke MTB-toertocht. De voorbij jaren hadden we steeds het geluk door de steengroeve van Lessines te kunnen passeren. Sportieve prestaties – bij het beklimmen van de omgekeerde berg – verzekerd !

Halloween MTB en wandeling

Half oktober organiseert Klimax zijn beruchte Halloween wandel- en MTB-tochten. Op vrijdagavond verwelkomen we een 1000-tal bezoekers voor een griezelige tocht door de Bevers velden. De wandeling van 7-8 km en de MTB-rit van 25-30 km zijn van heinde en verre gekend !

3-daagse

Reeds 3 opeenvolgende jaren trekt een groep Klimaxers er voor 3 dagen op uit naar het buitenland met de fiets voor een tocht van 300-350 km. De voorbije jaren reden we naar Parijs, Reims en Bonn. In 2014 trekken we naar Etretat.

Uitstap naar de bergen

Reeds een 10-tal jaar rijden een aantal Klimaxers uit het A-Team een paar dagen in de bergen. Na het verkennen van alle Vogezencols in de beginjaren, alterneren wij de laatste 5 jaar tussen de Alpen en de Pyreneeën. In 2014 trekken we naar St-Lary-Soulan.