Activiteiten

Wat wij doen…

ZONDAG – WOENSDAG

Vanaf de maand maart wordt er elke zondagvoormiddag op de weg gereden in 3 teams (zie verder). Het startuur en de startplaats verandert, en kan dus best op de kalender worden geconsulteerd.

Vanaf de maand april rijden we ook op woensdagavond; naar keuze wordt er dan MTB gereden, of een rit op de weg. Startuur is wastgelegd om 18u45 op de Plaats te Bever.

MTB – RACE

Daar waar Klimax historisch ontstaan is als MTB-team, wordt op dit ogenblik zowel aan MTB als aan fietsen op de weg gedaan.
Het MTB-en gebeurt op woensdagavond, het fietsen op de weg zowel op zondag als op woensdagavond.
Dit verhindert niet dat  - indien er in de omgeving een aantrekkelijke MTB-toertocht wordt georganiseerd – dat we ook deze in onze kalender opnemen.

TEAM A – TEAM B – TEAM C

Op zondag rijden we in 3 teams.
Het A-TEAM rijdt 75 tot 100 km, aan snelheden tussen 27 tot 30 km/h.
Het B-TEAM rijdt 60 tot 80 km, aan snelheden tussen 24 en 28 km/h
Het C-TEAM rijdt 40 tot 60 km, aan snelheden tussen 20 en 24 km/h

SPECIALE ACTIVITEITEN

Een aantal activiteiten gaat slechts één maal per jaar door :
- in de maand mei fietsen we allen samen naar Halle op een avond – de “bedevaart”
- begin juli organiseren we een uitstap met de familie; de Klimaxers rijden met de fiets 100-150 km, en ontmoeten daar hun familie die er een toeristische uitstap van maakt.
- in september fietsen we naar een autovrije stad (Gent en Brussel in het verleden)

MTB dorpsfeesten

Ter gelegenheid van de dorpsfeesten in Bever (eind augustus), organiseren wij onze eigen publieke MTB-toertocht. De voorbij jaren hadden we steeds het geluk door de steengroeve van Lessines te kunnen passeren. Sportieve prestaties – bij het beklimmen van de omgekeerde berg – verzekerd !

Halloween MTB en wandeling

Half oktober organiseert Klimax zijn beruchte Halloween wandel- en MTB-tochten. Op vrijdagavond verwelkomen we een 1000-tal bezoekers voor een griezelige tocht door de Bevers velden. De wandeling van 7-8 km en de MTB-rit van 25-30 km zijn van heinde en verre gekend !

3-daagse

Reeds 3 opeenvolgende jaren trekt een groep Klimaxers er voor 3 dagen op uit naar het buitenland met de fiets voor een tocht van 300-350 km. De voorbije jaren reden we naar Parijs, Reims, Etretat, Bernkastel, Valkenburg en Bonn

Uitstap naar de bergen

Reeds een 10-tal jaar rijden een aantal Klimaxers uit het A-Team een paar dagen in de bergen. Na het verkennen van alle Vogezencols in de beginjaren, alterneren wij de laatste 5 jaar tussen de Alpen en de Pyreneeën. St-Lary-Soulan, Barcelonnette, De Ventoux, De Maurienne zijn een paar namen op ons palmares.