Historiek

Ontstaan van de club
Vanaf het jaar 2000 zijn een paar mannen uit Bever gestart met het mountainbiken in de natuur van Bever en omgeving. Geleidelijkaan zijn ze overgegaan tot het deelnemen aan iets meer georganiseerde tochten in de streek. Eind 2002 telde het groepje reeds meer dan 10 sympathisanten.
In 2003 is langzaam het idee gegroeid om een club op te richten.
Het aantal mountainbikers groeide in dat jaar geleidelijk tot een 20-tal liefhebbers, waaronder de eerste vrouwelijke deelnemers. Eindelijk was de tijd rijp voor de oprichting van de club.
Begin 2004 werd de club officieel opgericht met aansluiting bij de BBR (Belgische Bond voor Rijwieltoerisme) van 25 leden. De club werd gedoopt met de naam KLIMAX, een woordspeling op de naam van de initiatiefnemer – Max Desmecht , op het bereiken van een hoogtepunt – climax, en uiteraard ook op het beKLIMmen van de vele hellingen in de streek.
In het jaar 2007 telt de club 31 leden.

Organisaties van de club
Reeds sinds 2000 organiseren de mountainbikers jaarlijks de bij de dorpsfeersten ingerichte mountainbiketocht, en dit met steeds toenemende deelnemersaantallen.  De doortocht door de steengroeve te Lessines is reeds 3 maal de trekpleister voor deze mountainbiketocht geweest.
Op dezelfde dag voorziet de club ook een familiaal parcours van 30 km in en rond Bever op de verharde weg, zodat ook minder geoefende fietsers aan hun trekken komen.
Vanaf 2003 wordt in samenwerking met de andere verenigingen van Bever de jaarlijkse fietstocht “Kom op tegen Kanker” georganiseerd. Dit evenement bestaat uit twee parcours op de weg. Het korte parcours is toegankelijk voor families met kinderen, terwijl het lange parcours de sportieve wielertoerist aantrekt.
In 2004, op de laatste vrijdag van oktober werd gestart met de inrichting van een “Halloween”-avond-mountainbikerit en -wandeltocht in Bever. In Halloween-sfeer wordt gefietst en gewandeld doorheen de velden en bossen van Bever. Deze  Halloween-MTB-wandeling werd een jaarlijks  succes met deelname van 200 tot 300 MTB-ers en 400 tot 600 wandelaars.

Doel van de club
In groepsverband de mountainbike- en wielersport in het algemeen beoefenen en tegelijk de prachtige natuur ontdekken.